HTML

Linkblog

GM, Segway új kétkerekű jármű: PUMA

2009.04.07. 11:26 :: peiszisz

 

GM és a Segway közösen  dolgozzon ki az új kétkerekű, két ülés elektromos járművet, a személyes városi mobilitás és a hozzáférhetőség volt a fő cél. A társaság azt tervezi, hogy egy ilyen kétkerekű, két személyes elektromos járművel sikerül kiszorítani az autókat a belvárosból a Segway előnye hogy gyors, biztonságos, olcsó és ráadásul környezetbarát alternatíva.

A PUMA egy hatalmas kommunikációs hálózathoz csatlakoznak, amely lehetővé tenné a járművek egymás szabályozását ,áramlást így nagyobb dugok elkerülhetők lennének és a balesetek száma is csökkene. A 130 kg-os prototípusba került egy  lítium-ion akkumulátor ,Segway kétkerekű kiegyenlítő technológia, valamint a kettős villamosmotorok. A célja, hogy elérje a  akár a 60 km/h sebességet, és mindezt egy feltöltéssel 60km-en keresztül.


A vállalat nem publikálta a költségeket, de azt mondta, hogy ideális esetben a teljes működési költség - beleértve a vételárat, a biztosítás, a karbantartás és üzemanyagot - egynegyede-egyharmada lesz egy átlagos hagyományos járműhöz képest.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://physical.blog.hu/api/trackback/id/tr631051476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.04.14. 11:29:45

Hatalmas jóindulattal sem merném 2 személyesnek nevezni ezt az "izé"-t.
Az egy dolog, hogy 60 km a hatótávolsága /ami elég kevés, még városon belül is/, de mennyi idő alatt töltődik fel?
süti beállítások módosítása