HTML

Linkblog

Gravitáció

2008.02.03. 19:05 :: peiszisz

A gravitáció két, tömeggel rendelkező test egymás felé való gyorsulásának hajlamát jelöli.

A gravitáció elméletének első matematikai megfogalmazását Sir Isaac Newton adta és ez bámulatosan pontosnak bizonyult. Egy erőt feltételezett amelyet „univerzális gravitációs kölcsönhatás”-ként írt le.

Ma az Albert Einstein által létrehozott általános relativitáselmélet az elfogadott elmélet a gravitációs jelenségek leírására.

Nikola Tesla kétségbevonta Albert Einstein relativitáselméletét, bejelentve, hogy ő a gravitáció dinamikus elméletén dolgozik (amelyet 1892 és 1894 között kezdett el). Úgy érvelt, hogy egy „erőtér” feltételezése sokkal jobb koncepció lenne és az elektromágneses energia közegére fókuszált, amely kitölti a matematikailag definiált teret és ezáltal az egész általunk belátható világűrt.


 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://physical.blog.hu/api/trackback/id/tr34323551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása